Ce poti face la Cluj?

Piata Unirii

Inima orasului Cluj-Napoca este Piata Unirii – kilometrul zero. Este una dintre cele mai vechi piete medievale din orasele centrale si est-europene, cu palate (neo)renascentiste, baroce si eclectice. In mijlocul pietei se afla biserica gotica Sf. Mihail si grupul statuar Matei Corvin. Este locul preferat de clujeni pentru a petrece cu prietenii intr-o atmosfera boema clipe minunate la numeroasele terase, cofetarii, baruri..

Distanta de la RESIDENCE Il Lago: 10 minute ( de mers cu masina ).

Gradina Botanica

Gradina Botanica „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, deschisa pentru public in anul 1925 este considerata una dintre cele mai mari si mai frumoase gradini din sud-estul Europei. Aceasta se intinde pe o sufrafata de 14 hectare, iar colectia de plante impresionant de spectaculoasa (11.000 de specii) este adusa de pe toate continentele. Gradina Botanica este vizitata anual de circa 150.000 persoane.

Distanta de la RESIDENCE Il Lago: 10 minute ( de mers cu masina ).

Teatrul National – Opera Romana/ Catedrala Ortodoxa

Teatrul National din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale orasului. A fost ridicat in anii 1904-1906 pe locul fostei piete de lemne a orasului, in actuala Piata Avram Iancu. In fata lui se afla Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, a treia ca marime din Romania, ridicata in 1920 in stil neobizantin.

Distanta de la RESIDENCE Il Lago: 5 minute ( de mers cu masina ).

Cluj Arena

Cu o capacitate de peste 30.000 locuri, stadionul „Arena”(clasificat UEFA Elite Stadium) a fost construit in 2011 chiar langa Parcul Central. Pe langa numeroasele partide de fotbal, aici se desfasoara si cele mai mari evenimente sportive sau muzicale ale orasului. De exemplu, anul trecut la Untold Festival, aici au fost prezenti doar in prima zi 70000 persoane!

Distanta de la RESIDENCE Il Lago:10 minute ( de mers cu masina ).

Cetatuia

Nu se poate sa treci pe la Cluj si nu vizitezi Cetatuia, punct panoramic, o fortificatie construita in perioada Habsburgica (in prima parte a sec. al XVIII-lea) pe malul stang al Somesului. La terasele de aici „poti bea cafeaua avand  tot orasul la picioare”…

Distanta de la RESIDENCE Il Lago: 10 minute ( de mers cu masina ).

Salina Turda

Cel mai vizitat loc din Romania (anul trecut peste 600 000 turisti) , Salina Turda este una dintre cele mai vechi si mai extinse mine de sare, exploatata din timpul romanilor. Denumita si „Paradisul de sub Pamant” a fost reamenajata intre anii 2008-2010, oferind turistilor un spatiu de agrement spectaculos, cu un parc de distractii si centru SPA. Conform www.businessinsider.com, Salina Turda se află pe numărul 22 în topul celor mai spectaculoase obiective turistice din lume!

Distanta de la RESIDENCE Il Lago: 40 minute ( de mers cu masina ).

Cheile Turzii

Rezervatie naturala inclusa pe listele UNESCO, Cheile Turzii formeaza o arie protejata (pesti, jder, mistret, vulpe, iepuri cu peste 100 specii floristice, unele extrem de rare, si peste 67 specii pasari), de interes national. Te vei indragosti de frumusetea salbatica a locurilor, cu dealuri blande sau stanci abrupte, cu paraul Hasdate si grote misterioase . Daca sunteti amator, aici puteti practica si sporturi extreme: escaladare (free climbing), deltaplan, race croce running sau bike race!

Distanta de la RESIDENCE Il Lago: 50 minute ( de mers cu masina ).

Evenimente importante in orasul Cluj – Napoca (vara 2018)

 


 

 


Jazz in the Park (21 iunie–2 iulie, Parcul Central Cluj)
Editia a sasea a festivalului Jazz in the Park va avea loc in perioada 21 iunie – 2 iulie in Parcul Central din Cluj.


Electric Castle (18-22 iulie 2018, Castelul Baffy, Bontida)
Electric Castle este un festival de muzica care are loc in luna iulie, pe domeniul spectaculos al Transilvaniei, al Castelului Bánffy, langa Cluj-Napoca. Festivalul este o experienta unica, care combina muzica, tehnologia si artele alternative. Dispune de multe genuri de muzica, inclusiv rock, indie, hip hop, electronica si reggae, precum si instalatii de arta.

 

 


Untold ( 2-5 august 2018, Cluj Arena)
Untold Festival este cel mai mare festival de acest gen din Romania  si unul dintre cele mai mari din Europa, desfasurat pe durata unei saptamani pe stadionul Cluj Arena.

In 2015, Untold a atras atentia printr-o campanie de promovare a evenimentului numita “Pay with Blood”, in care donatorii de sange primeau bilete gratuite la festival.

Astfel, in luna iulie 2015, cei care donau sange la caravana mobila din Parcul Herastrau Bucuresti sau la Centrul de Transfuzie Sangvina din Cluj-Napoca, primeau pe loc bilete la festival.

Initiativa a fost remarcata international, deoarece asocierea dintre Transilvania,Vlad Țepes, vampiri si donarea de sange a fost o decizie de marketing strălucita. Untold a castigat premiul „Best Major European Festival” în 2015.